Szamuráj shiatsu

Szamuráj shiatsu

Karin Kalbanter-Wernicke, gyermek fizioterapeuta és shiatsu oktató, férjével – Thomas Wernicke, általános gyermekorvos – közösen alkotta meg a szamuráj iskolai programot. A japán szamuráj szó eredeti jelentése szolga, társ, védelmező.

A program gyermekek részére iskolai körülmények között is végezhető speciális shiatsu masszázsfogásokból összeállított játékos gyakorlatsor, amely az egészségmegőrzést, a koncentrációs képesség javítását és az egészséges testtartás támogatását szolgálja. Rendszeres használatával enyhül a stressz, javul a figyelem, csökken a dolgozatok, vizsgák miatti félelem.

Nagy hangsúlyt fektet az egymás iránti tisztelet és figyelem elmélyítésére, mely gyümölcsözően hat az osztály-, sőt az egész iskolai közösségre is. A gyerekek otthon családi körben is szívesen használják „masszázstudásukat”, ezáltal ez a módszer is erősíti a családok mindennapjaiban az összetartozás és egymásról való gondoskodás közösségi élményét.

Sok diáknál javulnak a motorikus és a grafomotorikus képességek, a jó kézügyesség közvetlenül hat a gyermek nyelvi képességeire.

A jótékony hatásokkal járó Suli Szamuráj projekt nem csak iskolákban, hanem más intézményekben is használható: gyermekgondozási intézmények, sportklubok, zeneiskolák, családi programok, idősotthonok stb. Az idősek számára a program speciálisan átalakításra került, és így az önbecsülés támogatását, valamint a demenciával élő emberek részére a fizikai és szellemi mobilitás elősegítését is célozza.

A gyerekek számára a szamuráj szó varázsigeként hangzik. Izgalmasnak és érdekesnek tartják, hogy „erős” szamurájjá válhatnak.

 

Copy of szamuraj plakat04-page-001

Kiss Mariann AMM terapeuta, tanár, shiatsu oktató, minősített TRE provider

info@kiss-shiatsu.hu, +36 20 824 4177

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .